Kun entinen kauppa muuttui kylätilaksi, kylän kehittämisessä alkoi uusi aktiivinen kausi. Kylätalo on nykyään monitoimitila, jota voidaan muunnella käyttötarkoituksen mukaan. Kylätaloa myös vuokrataan kaikille halukkaille tapahtumien järjestämiseen.

Stop Onnin kohdalla!

Songan kylän komentokeskus on kylätalo ja sen tunnetuin maamerkki on Onni-karhu.

Kylätilan muutto koululta entisen kaupan tiloihin kesällä 2002 voidaan katsoa aloittaneen uuden kauden kylän kehittämisessä. Tuolloin toiminta aktivoitui ja monipuolistui huomattavasti.

Kylätalo piha-alueineen on monipalvelukeskus. Se on kyläläisten tietotoimisto ja terveydenhoitopalveluja välittävän Onni-auton pysähtymispaikka. Sinne voi jäättää postia edelleen lähetettäväksi ja roskia kierrätettäväksi. Kylätalolle kokoonnutaan monenlaisten tapahtumien merkeissä ja viettämään yhteisiä hetkiä erilaisten harrastusten parissa. 

Kylätalo on kokoontumispaikka myös Songan kerhoille ja järjestöille, näytelmäkerho Tervakööri, Songan maa- ja kotitalousseura, Songan kalastuskunta ja  Eurooppa-kerho ovat hyviä esimerkkejä sonkalaisten aktiivisesta toiminnasta. Tiloissa pidetään myös useita kansalaisopiston kursseja.

Projektirahoituksen avulla tiloja on saneerattu toimintaa vastaaviksi, viimeisin remontti valmistui tammikuussa 2018. Tavoitteena on kehittää toimintaa periaatteella ”jokaiselle jotakin” ja kylätaloa monitoimitilaksi, jota voidaan muunnella käyttötarkoituksen mukaan. Kylätaloa myös vuokrataan kaikille halukkaille tapahtumien järjestämiseen. Tarjoilut sovitaan erikseen, myös pitopalvelu järjestyy sovittaessa.

Anna palautetta