Ajankohtaista

Tervantuoksua Songassa

Songan Tervajuhlat järjestetään jälleen tunnelmallisessa Oitolanrannassa 14.-15.7.2018.

Songan tervajuhlat on tunnelmallinen ja monipuolinen koko perheen kylätapahtuma Songan Oitolanrannassa! Tule viihtymään, syömään hyvin ja nuuhkimaan aitoa tervan tuoksua. Songan oma teatteriryhmä Tervakööri esittää molempina päivänä näytelmän Purasen häät.
 
Tervahauta sytytetään jo torstaina 12.7. klo 15:00. Talkoolaisia saa käydä tervehtimässä jo tuolloin, he valvovat tervahautaa tämän jälkeen yötä päivää noin viikon sytytyksestä. Tervaa valutetaan ja myydään viikonlopun tapahtuman aikana niin kauan kuin tavaraa riittää. Kanttiini on avoinna molempina päivinä. Valikoimasta löytyy kuivalihakeittoa, lohikeittoa, paikallista poromakkaraa, vohveleita sekä nisu- että kampanisukahvit. Alueella tuliaistori, jossa myynnissä käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita. Tapahtuman aikana on kaupan arpoja Songan kyläyhdistystoiminnan hyväksi. Muistathan varata mukaan käteistä!
 

Tapahtuman ohjelma

Lauantai 14.7.

15:00 Tervahaudalla tavataan!
15:30 Tuliaistori ja Keskeneräisten käsitöiden näyttely aukeavat, mahdollisuus osallistua tikanheittokisaan (osallistumismaksu 2 e), alueella myös muita kesäisiä pelejä ja reen tervausnäytös
15:45-16:45 Maksuton ongintakilpailu lapsille, ohjaamassa ja neuvomassa Suomen vapaa-ajan kalastajien kalastuksenohjaaja
16:45 Tikanheittokisan ja ongiltakilpailun palkintojen jako
17:00 Kyläteatterit kohtaavat: (lippu 12 e)
Sirkka Aikio esittää: Muistelmia Auttinkönkään uitosta ja muita tarinoita
Songan Tervakööri esittää: Purasen häät (ohj. Hanna-Leena Metsävainio, kirj. Maiju Lassila)
 

Sunnuntai 15.7.

12:00 Alue aukeaa (aluelippu 6 e), lipunnosto ja lippulaulu
12:15 Katiskojen nosto ja palkintojen jako
13:00 Tervajuhla
Juhlan avaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Mölläri, hanuri- ja sahamusiikista vastaa Matti Korva, juhlapuheen pitää Katri Kulmuni ja kaiken kruunaa Songan Tervaköörin esittämä Purasen häät. Tapahtuman lopuksi arvonta!
 
Tervantuoksua Songassa - Sonka 2
 
Tervajuhlat järjestää Sonka-Napapiirin kyläyhdistys ry. Juontajana toimii Markku Schroderus.
 

Anna palautetta