Ajankohtaista

Keski-Peuran ja Ahvenlammen laavut säilyvät virkistyskäytössä

Vuoden 2018 aikana Metsähallituksen Luontopalvelut ilmoitti luopuvansa Keski-Peurajärven laavun ja kodan sekä Ahvenlammen laavun ylläpidosta resurssipulan ja vähäisen käytön vuoksi. Nyt laavujen ja kodan kohtalo on ratkennut.

Ahvenlammen laavu ja Keski-Peurajärven laavu säilyvät edelleen yleisessä virkistyskäytössä, eikä niitä näin ollen pureta Luontopalveluiden toimesta pois. Sekä Luontopalvelut että kyläläiset ovat tyytyväisiä ratkaisuun, sillä olisi sääli että hienot rakenteet olisi jouduttu hävittämään kokonaan. Laavut sijaitsevat valtion mailla kumpuilevissa vaaramaisemissa Songan kylältä pohjoiseen. Ahvenlammen laavua ylläpitää jatkossa yrittäjä Ari Argillander. Keski-Peurajärven kota on vastedes yksityisessä omistuksessa.

Keski-Peurajärven laavua ylläpitää heinäkuusta 2019 alkaen Sonka-Napapiirin Kyläyhdistys ry. Laavulle toimitetaan puita ja siivotaan sen ympäristö ennen sopimuskauden alkua. Puut laavulle joko ostetaan tai saadaan lahjoituksina, liiteri täytetään talkoovoimin 3 kertaa vuodessa tai tarpeen mukaan. Laavulla noudatetaan myös jatkossa roskattoman retkeilyn periaatetta, josta löydät tietoa täältä: luontoon.fi. Tärkein sääntö on, että kaiken minkä luontoon jaksat kuljettaa, jaksat tuoda sieltä myös pois. Toivomme myös, että kohteiden käyttäjät huomioivat myös kanssaretkeilijät nautiskellessaan ulkoilmasta.

Lisätietoja Songan alueen retkikohteista löydät tämän linkin takaa. Toivotaan kaikille luonnossaliikkujille rattoisaa ja vähäsääskistä kesää! 

Anna palautetta